INFORMACIÓ

Què són les curses d’orientació Rogaine?

El ROGAINE és un esport de llarga distància, de navegació camp a través i per camins, on els equips es desplacen a peu. L'objectiu és aconseguir la màxima puntuació trobant el màxim nombre de punts de control (o fites) marcats al mapa dins d'un temps límit, tenint en compte que els punts de control es poden visitar en qualsevol ordre.

Aquest tipus de cursa es pot prendre com un agradable passeig enmig de la natura o com una activitat atlètica competitiva. Les curses d’orientació estimulen el poder de concentració, la presa ràpida de decisions i la imaginació, ja que cal interpretar la informació que ofereix el mapa i contrastar-la amb la realitat que veiem a l’entorn, per saber on som i cap on hem d’anar. És un esport integral i complet en cos i ment.

El ROGAINE és un esport que poden practicar tots els membres de la família. A totes les curses hi ha mapes i circuits de diferents nivells: des dels més senzills d’iniciació, per als petits o els adults que comencen, fins als circuits més complicats, per als experts.

Format de les curses

Per a equips de 2 a 5 persones.


Un sol participant podrà realitzar la cursa però no entrarà en la classificació general.

No serà necessari coneixements d’orientació, però abans de la cursa s’informarà de la simbologia que s’utilitzarà per tal de trobar les fites.

Les fites tindran puntuacions diferents (entre 3 i 9, la desena del número de fita indicarà els punts).


A partir del temps màxim de l'arribada, per cada 5 minuts  tard significarà una penalització de 5 punts, que es descomptaran del total de punts realitzats.El control de temps s'efectuarà amb targeta tradicional i pinça al control.

Hem creat dues curses de característiques diferents:

- Cursa familiar (2 hores): es tracta d’una cursa popular, per a tots els públics i de caràcter lúdic i esportiu. Els menors de 16 anys hauran d’anar acompanyats d’un adult i es podrà realitzar en grup.  Tindrà una durada límit de 2 hores.

- Cursa llarga (3 hores): especifica per a esportistes o aficionats, majors de 16 anys. La cursa es realitzarà per equips. Tindrà una durada límit de 3 hores.

4 comentaris:

 1. Hola, si fas la cursa sol, ja poseu en les instruccions que no entrarà a classificació general, però puntuarà per la lliga d'orientació Gran Penedès?

  ResponElimina
 2. Si, se puntúa para la Liga del Gran Penedés.

  ResponElimina
 3. Respostes
  1. En el mapa viene impreso, pero mañana las pondremos en la Web.

   Elimina